Jobbsökande!

Publicerat i: Allmänt
Såå, föregående veckorna har bestått av massvis med jobbletande! Vi gick längs Chapel Street, till strandpromenaden i St Kilda och områden i South Yarra och Hawthorn. Många arbetsgivare frågade om vi hade erfarenhet av barjobb och vid vissa tillfällen ljög vi ihop en vit lögn om att vi jobbat i baren på universitet, men då endast gjort "basic drinks" så det stod inte med på våra cv:n. Vi hittade många mysiga och coola barer vi skulle kunna tänka oss jobba på. Dock kändes det lite osannolikt att få jobb som bartender utan erfarenhet. En bar "Somewhere bar" (ligger på Chapel street) är drömjobbet då det verkar vara en ungdomlig och "chillig" bar som dessutom ligger nära till hems. De behövde inga anställa förrän i sommar men det är ett långsiktigt mål vi har! Managern verkade i alla fall positivt inställd. 
 
I Hawthorn lämnade vi bland annat CV:n till ett hotel var på vi fick ett samtal, en vecka senare, om en gruppintervju. De rekryterade via en rekryteringsfirma som då intervjuade oss. Snacka om att vi var nervösa! I samma vända fick vi mail om en trial på en restaurang i CBD (City). Den heter "The Crafty Squire" och är ett ölbryggeri/bar/restaurang med många kostymnissar till besökare. De som jobbar där har flera års erfarenhet av service och bar, så det kommer bli en utmaning! 
 
På självaste provningsdagen ställdes vi i två olika barer och fick agera assisterande bartenders. Trots betalningsmissar och skummande öl och en manager som tvekande på två "oerfarna" tjejer (de har aldrig haft några anställda utan erfarenhet förut!) kom vi med på deras veckoschema, ja endast en dag senare faktiskt! Så nu ska Rebecka jobba i baren och Fanny i restaurangen. Vi har även hunnit med "restaurangträning", där vi lyssnade på föreläsning och gjorde våra första cocktails - Espresso Martini. 
 
Rebecka har även börjat jobba på ett café "The Boardwalk" på esplanaden i St Kilda. De kommer behöva mer personal i sommar (oktober) så vi håller alla tummar och tår för att Fanny också kommer få jobba där!
 
I mellan jobbsökandet har Rebecka behövt gå till läkaren på grund av sina utslag i ansiktet som inte vill ge med sig. Så numera går både Rebecka & Fanny på antibiotika i några veckors tid. Vi har även hunnit med några utgångar (spiknyktra) och träffat ett par kompisar ifrån förra vistelsen här i Melbourne. 
 
Därutöver har vi hunnit utforska lite gym och insett att vi har ett gym (som ligger i en kyrka) endast runt hörnet från där vi bor. Där har de boxningspass och pilates pass som passar oss! Fick precis erbjudande om en gratismånad, så nu blir det av att träna! 
 
Hörs alla snyggingar där hemma 😎
 
Boardwalk café
The Crafty Squire
Finrestaurang och bar! Välkomna hit!
Visa fler inlägg